YAZILARIMIN BAŞLIĞINA TIKLAYIP YORUM YAZMAYI UNUTMAYIN LÜTFEN

20 Haziran 2013 Perşembe

Tokluk Hissi Veren Besinler Nelerdir?


Tokluk Hissi Veren Besinler Nelerdir?

Kilo vermek isteyenlerin en büyük sorunu çabuk acıkmaları,kan şekerlerinin düşmesidir

Basen, bel, göbek derken bölgesel zayıflama, ya da genel olarak forma girmedeki belki de en büyük sıkıntı, istenilen kiloya ulaştıktan sonra onu sabit tutabilmek. Uygulaması zor diyetlerle uğraşmaktansa günlük hayatınıza uygulayabileceğiniz, beslenme alışkanlığı haline getireceğiniz bazı şeylere dikkat ederseniz hem kilo vermenin hem de formunuzu korumanın biraz daha kolay olduğunu görebilirsiniz. Bunu yaparken, vücudunuzun sağlığını da korumak adına dikkat etmeniz gereken 3 temel prensip; metabolizma hızınızı artırmak, iştahınızı kontrol altına almak ve yediklerinizin içeriğini bilmektir
Eğer “Ben doyamıyorum, çabuk acıkıyorum” diyorsanız,

bu yazı eşliğinde yediklerinize bakın. Belki de sizi tok tutacak yiyecekler yerine ağırlıklı olarak acıkmanıza neden olan gıdaları tüketiyorsunuz.
Muz: Açlık hissettiğiniz zaman, vücudunuz için pek çok açıdan zararlı abur cuburlar yerine muzu tercih edebilirsiniz. Hem daha sağlıklı hem de birçok abur cuburdan daha az yağ ve şeker içerir.
Yumurta: Protein yönünden zengin yumurta çok fazla tüketilmediği müddetçe hem protein ihtiyacınızı karşılayacak, hem de sizi tok tutacaktır.
Avakado: Pek çok diyet listesinde de yer alan avakado, B6 vitamini yönünden oldukça zengindir. Sizi tok tutarken, aynı zamanda kansere karşı da korur.
Çavdar Ekmeği: Diyet listelerinin hemen hepsinde “kepekli ekmek” yer alsa da asıl tokluk hissini veren çavdar ekmeğidir.
Dil Peyniri: Hem protein, hem kalsiyum açısından zengin olan dil peynirini, gün içinde acıktıkça tükettiğinizde tokluk hissiniz artacaktır.
Böğürtlen: Yine gün içinde acıktığınızda bir kase yoğurt ile karıştırıp yiyebileceğiniz böğürtlen, verdiği tokluk hissinin yanısıra, içerdiği antioksidanlar sayesinde vücudunuzu zararlı toksinlerden arındırmanıza yardımcı olacaktır.
Sardalya: Hem protein deposudur, hem de kan şekerinizi dengeleyerek tokluk hissi duymanızı sağlar.
Elma: Oldukça düşük kalorili bir meyve olan elma, gün içinde acıktığınızda sizi tok tutacak sağlıklı bir atıştırmalıktır.
Badem: Her gün düzenli olarak yenen bir avuç badem, obezite ile mücadelede etkili bir besindir.
Sebze Çorbası: Kremalı yapmadığınız sürece, öğünlerinize koyabileceğiniz, ya da acıktığınızda ara öğün olarak tüketebileceğiniz faydalı bir gıdadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

kardeş blog